tirsdag den 18. juni 2013

Om store børn

På fredag bliver min store pige 3 år. Jeg kan slet ikke forstå, at det virkelig er 3 år siden hun kom til verden, på årets længste dag - tilbage i 2010. Det er som om, at hun lige er kommet og vi stadig skal lære hende at kende, men på den anden side, så er det også som om, at hun altid har været her.

Hun er meget selvhjulpen efterhånden, og hun har mange meninger om stort set alt. Hun har udviklet sig sindsygt meget siden nytår. Hun blev en af de store i vuggestuen og det gjorde en del ved hende hjemme også. Hun kunne mere og ville ikke have hjælp til alt. Så kom hun i børnehave, og pludseligt gik det hurtigt med sproget. Ikke fordi det på nogen måde havde været et problem før børnehaven, men hun har bare taget stormskridt efter børnehavestart. Det negative ved børnehavestarten er så, at hendes selvhjulpenhed ikke er blevet bedre - nærmest det modsatte. Men ok, i børnehaven er hun også en af de mindste, og får naturligt nok mere hjælp (igen) når hun beder om det.

Så på fredag skal vi i børnehaven og fejre de 3 år. Eftersom der er en nul sukker politik i institutionen (dog først gældende fra august), så forsøger jeg at efterleve det ved at lave frugtpindsvin (frugtspyd sat i en vandmelon) og regnbue bananmuffins. Lærke er ikke den store kagepige, så frugt er klart mere hendes ønske, men jeg synes ligesom kage hører fødselsdag til. :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar